Tova, The Cat – Del 4

Inlagt av Richard den 26 January 2011  ·  Sparat under The Cat  ·  1 kommentar

En anekdot.

För ett par år sedan blev Tova anklagad för att ha tagit ihjäl alla fåglar på Djupviken. En tuff anklagelse, men ändå rätt rolig, med tanke på att hon aldrig lämnar gården och än mindre ödslar energi på att jaga.

Förövrigt är bilden ett riktigt uselt försök att kopiera mästaren. Det krävs mer än Photoshop och 23 sekunders arbetstid.

Tova, The Cat – Del 3

Inlagt av Richard den 24 January 2011  ·  Sparat under Musiktips , The Cat  ·  Skriv kommentar

Mammabloggandet om katter fortsätter.

Det här är en riktigt bra bild på Tova. Småskeptiskt tittar hon på kameran och visst ser det ut som att guarden är uppe? Kärt barn har… och självklart lystrar Tova till alltför många namn. Vanligtvis kallas hon för Torvan och Morris. Det märkligaste smeknamnet måste ändå vara Skrutt, ett rätt trist namn om jag får tycka.

Förövrigt är detta ett bra musiktips.

Tova, The Cat – Del 2

Inlagt av Richard den 21 January 2011  ·  Sparat under The Cat  ·  2 kommentarer

Idag har Tova varit ut för första gången på fyra månader. En stor dag och jag skriver in 21 januari 2011 i almanackan. Med det sagt vill jag lägga till “värme” på hennes saker-jag-gillar-lista. Att sova ligger hela tiden i topp.

Tydligen luktade det gott på väggen också.

Förövrigt börjar detta likna en mammablogg, om katter…

Tova, The Cat – Del 1

Inlagt av Richard den 19 January 2011  ·  Sparat under The Cat  ·  1 kommentar

Sedan snart tio år tillbaka har vi en katt som stolt bär namnet Tova. Ett namn som gavs i en extremt naiv förhoppning om att hon skulle bli så där härligt långhårig och tovig. Istället blev hon korthårig. Och speciell.

Mycket speciell om jag ska vara helt ärlig.

Det tragikomiska är att nästan alla har en bild av Tova som inte alls stämmer överens med verkligheten. Men det är exakt så hon vill ha det. För hennes del hade det varit mer än okej om vår planet enbart var befolkad av henne, Camilla och mig. I hennes värld spelar alla andra – inklusive du – obetydliga biroller. Taktiken, för att hålla allt och alla på behörigt avstånd, är att iklä sig rollen som elak och argsint. Alla köper det och förmodligen skrattar hon sig själv till sömns. Vilket förövrigt är hennes stora passion i livet. Att sova alltså.

To be continued…