Sunny Liston

Inlagt av Camilla den 10 April 2011  ·  Sparat under Hipsta of the Day , Musiktips  ·  1 kommentar

Igår var det premiärspelning för Sunny Liston på Klubb Krokodil och vi var där. Det var förresten fullsatt. Imponerande bra gig måste jag säga. Kan lova att det blir fler spelningar för det här gänget.

En fredag i musikens tecken

Inlagt av Camilla den 10 April 2011  ·  Sparat under Hipsta of the Day , Musiktips  ·  8 kommentarer

Wow, vilken fredag. Den började med mingel och fortsatte med musikfest. David Myhr och Andreas Mattsson på scenen på Valdino Acusticum. Först ut en ung och lovande nykomling, i alla fall under eget namn. Erfarenhet har han ju gott om.

Efter David Myhr intog Andreas Mattsson scenen. Vilken magisk spelning, en mästare helt enkelt. Missa absolut inte hans senaste skiva. Kolla här.

Tova, The Cat – Del 3

Inlagt av Richard den 24 January 2011  ·  Sparat under Musiktips , The Cat  ·  Skriv kommentar

Mammabloggandet om katter fortsätter.

Det här är en riktigt bra bild på Tova. Småskeptiskt tittar hon på kameran och visst ser det ut som att guarden är uppe? Kärt barn har… och självklart lystrar Tova till alltför många namn. Vanligtvis kallas hon för Torvan och Morris. Det märkligaste smeknamnet måste ändå vara Skrutt, ett rätt trist namn om jag får tycka.

Förövrigt är detta ett bra musiktips.

Dagens musiktips: The Vaccines

Inlagt av Camilla den 18 January 2011  ·  Sparat under Musiktips  ·  Skriv kommentar

“Vi gillar Phil Spector och The Ramones. Varför ska vi inte låta som dem?” Så självklart uttalande. Rakt på bara. Inga konstigheter alls. Det ska bli intressant att följa detta nya hypade Londonband. Borde kanske fundera på en Stockholmsresa i början av mars. Eller kanske hellre Way Out West i augusti. Jag utgår från att de dyker upp där. Här hittar du fler låtar.

Made in Piteå. Av en pitebo.

Inlagt av Richard den 17 January 2011  ·  Sparat under Musiktips  ·  Skriv kommentar

Den 18 februari kommer Andreas Mattssons andra soloskiva och från den har singeln AA nu släppts. En låt som bara växer och efter tre genomlyssningar är det fullständigt kört. Ta en pillagrut Popsicle och blanda med en newafoil å Sweet Chariots så har du slutresultatet – lysande bra och inga överraskningar. Herr Mattsson kan finsnickra popmelodier.

Läser man Annika Norlins intervju får man dessutom veta att låten är inspelad på Musikhögskolan i Piteå. Som pitebo blir man lite extra stolt över det.

Avslutningsvis en liten fundering. Vet någon vad Fredrik Norberg, den andra sångaren och låtskrivaren i Popsicle, gör idag? Det har jag länge undrat över…